zie MultipleSclerose zo
Per 1 januari 2008 begin ik aan GASTENBOEK 6

Hallo lieve allemaal

Door een crash van mijn computer is helaas alle post, die ik in het nieuwe jaar heb gekregen, verloren gegaan. Ik begin daarom dit gastenboek pas vanaf vandaag 26 februari 2008. Ik wens jullie toch nog een heel goed en shubvrij 2008. En dat is echt mogelijk.

Let op je voeding en luister naar je lijf. Als je dit goed doet zul je je echt veel beter gaan voelen en kun je de shubs onder controle krijgen. Veel succes.

 

 

26-02-2008

Hallo Pat,

Alles goed met je?

Met mij prima hoor, sorry dat het een tijd geleden is, maar het is echt niet uit het oog, uit het hart hoor! Het gaat nog steeds super met me, natuurlijk hebje zoals iedereen wel eens een wat mindere dag, maar tenslotte ZIJN we ook patienten of niet soms?
Ik heb inmiddels weer deze en gene ons dieet megegeven en in febr komt het ook weer uitgebreid aan bod in de MS-Anders.
Maar je hebt het nog wel druk met je site hoop ik? . Ik ga zo dadelijk eerst kijken. Veel liefs van Anja, ik wilde even laten weten dat ik het nog steeds doe op het dieet!

Groetjes en iedereen die dit leest, volg het dieet aub, het werkt echt!!!!!!!!!!!!!!!

29-02-2008

Hallo Pat wat ben ik blij dat je gastenboek weer open is. Ik ga er altijd kijken of er weer iemand bij gekomen is. Het is hardstikke leuk om te zien dat er steeds mensen bij komen die er achter komen dat dit zo goed helpt.

Hier gaat alles super. Het leven gaat weer gewoon als vroeger. Het dieet is voor mij helemaal geen moeite meer. Ik weet tot hoever ik moet gaan. Sommige dingen kan ik gewoon niet verdragen en dat eet ik dus echt niet meer.Soms voel ik direct wanneer ik iets verkeerds heb gegeten . Daar heb ik dan een paar uurtjes last van. Meestal ben ik dan wel erg moe. Maar het komt steeds minder voor.

Ik bedenk me wel eens hoe het nu met me zou zijn als ik jouw site toen niet van de buurvrouw had gekregen. Moet er maar niet teveel over nadenken. Diezelfde buurvrouw kent nog iemand die ook ongeveer 5 jaar MS heeft en die jouw verhaal om de een of andere rede niet doet. Die man gaat zienderogen achteruit. En maar chocolade eten en verder nergens op letten. Mijn buurvrouw vertelt dan over mij maar dat lacht hij honend weg. Jammer he dat niet iedereen dit maar gaat proberen?

Lieve Pat ik laat weer van me horen. Een hele dikke knuffel van Babette

02-03-2008

Dank je Pat voor je informatie. Ik ga hier zeker wat mee doen want ik denk eigenlijk dat je helemaal gelijk hebt. Hartelijke groeten Loes

05-03-2008

Hoi Pat dit ga ik iedereen fluisterend vertellen want ik kan het nog niet geloven. Ik ben nu pas een maand bezig en voel me nu al lekkerder. Het is te gek. Ik voel dat het dove gevoel uit mijn benen trekt. Mijn ogen doen het ook beter. Zou het sugestie zijn? Ik hoop het niet maar ik ga niet te snel juichen hoor. Ik laat van me horen. Knuffel Sara

08-03-2008

Hoi Pat,

Een tijdje geleden heb ik gemerkt dat ik niet tegen (gewone slappe) thee kan. Terwijl ik 1 kopje per dag dronk liep ik slecht, ik ben ermee gestopt en het lopen gaat weer prima. Bij de biowinkel heb ik nu bambu koffie van dr. A. Vogel ontdekt en dat is echt een lekkere koffie (of thee) vervanger. Volgens mij zit er niets in wat niet mag, ik heb er in ieder geval geen last van. Misschien een leuke tip!
Groetjes, Esther

21-03-2008

Hallo lieve Pat en iedereen die dit lezen wil.

Een paar weken geleden (07-03) heb ik op MSweb een vraag gesteld in hun gastenboek. Ik kreeg daar verschillende reacties op. Daar ben ik dus blij mee want hieruit blijkt dat ik niet gek ben. Ook zij hebben vaak last van hun MS nadat ze iets hebben gegeten.

Ik ben dit nu bijna 2 weken aan het doen en nu al merk ik verschil. Ik at nogal vaak van die chocolade repen zoals mars enzo. Ik ben daarmee gestopt ( moeilijk) en voel me wel echt veel fitter. Ik ben er nu al van overtuigd dat dit echt gaat helpen. Ik ga door hoor want dit is een goede tip.

Daardoor kwam ik ook in kontakt met jouw site en met jou.Hardstikke leuk trouwens. Maar inmiddels weet ik ook dat ook jij mij een antwoord hebt gestuurd via MSweb . Maar dat antwoord van jou heb ik helemaal niet gekregen. Je vertelde dat je door MSweb word geboycot en dat ze jouw mailtjes nooit naar de vragenstellers doorsturen. Ze gooien het in de prullebak. Maar dat is toch een schandalige zaak! Dit moet toch gewoon elke MS patiënt weten!

Maar dat is triest. Ik kan hiet niet over uit.Ja ik heb het inmiddels allemaal op je website gelezen. Een stichting die het zogenaamd goed meent met hun "klanten".

Moet je kijken wat voor antwoord MSweb bijv.geven aan ene Yvonne die een vraag stelde (07-03) boven mijn vraag en die zich zo verschrikkelijk moe voelt.
Ze kan het maar beter zo gauw mogelijk accepteren of ze kan ook nog die en die medicijnen nemen. Daar komt het op neer. Dat is hun antwoord...............Terwijl ze weten dat Yvonne met jouw mailtje waarschijnlijk geholpen kan worden. Zodat ze door haar voeding te veranderen niet meer moe zal zijn.

Nee ze gooien jouw mailtje weg zodat zo min mogelijk mensen hiervan afweten. Ja zoals je zelf zegt: "Gewoon crimineel"

Laat je niet kisten . We hebben je nodig dus geef niet op. Heel hartelijk dank. Je hoort nog van me. Liefs Stien

 

Note Pat:

Ja lieve Stien zo zit het helemaal. Erg he!? Jaren geleden begonnen met de smoes dat ik mensen blij maak met "een dooie mus".

Dan zouden er na 18 jaar wel verschikkelijk veel "dooie mussen" moeten zijn. Ik ken er niet één want iedereen die dit doet heeft er baat bij.

Nee het maakt hen niet uit of wij ons lekkerder gaan voelen. Het gaat allemaal om geld. Het gaat niet om ons haggie maar om hun eigen haggie.

Maar maak je geen zorgen want ze zetten zichzelf daar helemaal voor gek. En er komt een dag dat de waarheid naar boven komt. Daar ben ik van overtuigd.

Dank je wel voor je brief. Ik ga zeker door.

Lieve groetjes Pat

23-03-2008

Hoi Pat Ik wil je even zeggen dat het fantastisch met me gaat. Ik heb dit jaar voor het eerst geen sjup rond pasen gekregen. Maar ik heb ook voor het eerst geen chocolade paaseitjes op HA HA. Ik ben echt blij hoor. Kus Raymond

25-03-2008

Beste Pat, Ik denk er ook zo over bepaalde ziekten. Ik ben zelfs van mening dat de mens ziek wordt door manipulatie met levensmiddelen. Ik heb ook gemerkt dat sommige doktoren (doelbewust) medicijnen voorschrijven om levenslang te gebruiken. Soms denk ik, wie moet er beter worden, de farmaceutische industrie en haar artsen, of de patient? Ik vind het schandalig dat artsen zich zo laten gebruiken door de farmaceutische industrie. Ik ken iemand die MS-patient is. Ik zal het url-adres aan haar door-mailen Vr. gr. Kim

27-03-2008

Hoi Pat, Ik bewonder je kracht, het zijn mensen zoals jij die de wereld echt verbeteren. Nu alleen nog een groter luisterend publiek.
Je hoeft niet te reageren op mijn e-mail want ik begrijp dat je al teveel e-mails moet beantwoorden en ik laat je liever je werk doen en mensen wakker schudden.
Ik heb al veel paginas gelezen op je website en ik voel zo met je mee en ik hoop dat je deze strijd niet opgeeft. In mijn omgeving zijn een aantal mensen erg ziek en die laten zich ook liever belazeren door doktoren die alleen maar pillen en tests en chemische kuren willen voorschrijven. Zolang ze zelf maar niets in hun voeding of leefwijze te hoeven te veranderen want dat is teveel moeite. En die artsen maar papierwerk creeeren en er vervolgens niets mee doen en niets coordineren. En ik vermoed dat het vooral in het belang is van de portemonee van de gezondheidszorg, wanneer testresultaten overeenkomen met ziektes en symptomen die genezen kunnen worden met pillen en kuren.
Ik ben zelf meer van de chinese geneeskunde en ga dit over twee jaar zelf studeren.(ik moet eerst een voorlopleiding doen). In de chinese geneeskunde wordt voedsel als medicijn gezien voor zowel zieke als gezonde mensen en maken ze onderscheid tussen lichaams types en welk soort voedsel wel en niet goed is voor een bepaald persoon. Een voedselallergie zouden zij dan ook eerder opmerken en serieus dan in de westerse gezondheidszorg.Ik wens je heel veel succes en sterkte.
Met vriendelijke groet, Bibi

27-03-2008

Hoi Pat,

Hier  even een berichtje van mij, mijn man weet nu al weer 3.5 jaar dat hij MS heeft, en houdt zich nu ook 3.5 jaar aan het dieet.
Eigenlijk kan hij heel veel eten, ook soms E621. Ik zorg ervoor dat hij het thuis nooit binnen krijgt, maar als hij voor zijn werk uit eten moet, gaat het goed, zo nu en dan. Wel drinkt hij geen koffie, en heeft nooit geexperimenteerd met chocola. Dit zal hij ook nooit uitproberen ook!
Hij werkt nog steeds 60 uur per week, dus je kunt wel nagaan dat het hartstikke goed met hem gaat.
Ook loopt hij bijna iedere ochtend (5.15 uur zijn bed uit) zo'n 6 km hier in de polder!
Pas is er weer een MRI gemaakt, en de neuroloog vertelde dat, wanneer ze zijn verleden niet zouden weten ( achteraf 3x shub gehad) ze aan deze MRI niet zouden kunnen opmaken dat hij MS heeft!
Positiever kan bijna niet!

Wel heb ik het opgegeven om dit dieeet te promoten. Ik vertel er wel over, maar ben erachter gekomen dat heel veel MS-patienten er toch niks mee doen. Hun goed recht! al snap ik er geen biet van.

Groeten, Heidi, en Richard natuurlijk ;)

31-03-2008

 

Hoi Pat,

Ik was een wrak negen maanden lang. Ik kon niks meer. Ik lag alleen maar op bed en kon het hoog nodige van wat ik moest doen die dag.(aankleden,wassen etc.)
Nu sinds 3 weken weet ik niet wat me over komt. Ik eet elke dag een tomaat voor tegen de vermoeidheid en als ik die niet eet dan merk ik dat meteen.(vergeten te eten).
Daarnaast slik ik visolie en drink ik thee voor mijn lever schoon te maken en gemberwortel om mijn drainage weer goed te laten werken.(Ik loop bij een messoloog. Die meet waar er blokkades in je lichaam zijn.Even kort uitgelegd.) Ik ben mijn voedingpatroon aan het veranderen.
Vooral de E621 En E161 eet ik helemaal niet meer. Eigenlijk is dat bijna alles wat je kan kopen in de winkel wat lekker is.
Zo heb ik kaas zonder anato(e161) en eet ik eigenlijk alleen maar gezond. Ik eet dus groente,fruit en het avond eten is vers.
Ik heb het eten meerdere malen uitgetest maar helaas als ik het at dan voelde ik me extreem moe en begonnen de klachten van mij(gevoelsstoornis)meer op te spelen.
Nu kan ik meer lopen en is mijn conditie verbeterd. Het huishouden red ik redelijk weer zelfstandig. Ik ben hier heel blij mee.
Op mijn site staan stukjes over wat eten al niet kan doen met je hersens. Zodoende dat ik dit ben gaan uittesten. ma

Dit had ik op hyves emotie site neer gezet tot dat ik jou web site tegen kwam. Ik heb het door gelezen en te gek dat er nog iemand zo dnekt over eten.
Alleen spuit ik nog wel betaferon maar las dat het eigenlijk niet zo goed voor je lichaam is.

Ga zo door hoor.
Dikke knuff Noreen

31-03-2008

 

Goeieavond,

Graag stel ik me even voor. Mijn naam is Jenny
Na 1.5 jaar lopen zeuren bij artsen, huisartsen dat ik me moe voel, het gevoel hebben dat er wat is, rare klachten…
Heb ik een mri-scan aangevraagd en daar kwam dus ms uit. Deze diagnose heb ik 1 maand geleden te horen gekregen.
En dan begrijp je pas wat mensen zeggen dat je leven even instort.
Ik wist het echt even niet meer en ik dacht…hoe moet ik in godsnaam verder. Na 2 dagen was ik alweer aan het werk.
Ik werk 40 uur. Deze baan doet mij echt ontzettend goed en geeft mij veel afwissling en het feit dat ik niet meer elke seconde denk….oyee….hoe moet ik verder. Gelukkig sta ik positief in het leven en ben ik sterk genoeg om te vechten.
Momenteel heb ik even een soort….”baalperiode”….ik moet het allemaal nog verwerken wat ook erg emotioneel is.
Ik ben via internet op uw site gekomen en keek echt mijn ogen uit. Ongelooflijk….wat ben ik blij dit te lezen.
U wilt niet weten hoe blij ik hiermee ben. Waarom vertelt zo’n ziekenhuis je zulke dingen niet? Gewoon belachelijk! Die willen je dus aan de medicijnen.
Met mijn klachten kan ik wel leven, maar moet er eerlijk gezegd niet aan denken om ergere klachten te krijgen.
Ik geloof ECHT in uw verhaal dat gezonde voeding en de juiste HEEEEElL belangrijk is.
Ben al beetje bij beetje aan het aanpassen. Zo dronk ik altijd veel cola. Heb het nu al ongeveer 3 week niet gehad,
Hoef het ook nooit meer, mis het ook niet zo. Chocolade hoef ik ook niet meer, tuurlijk lekker…maar mijn gezondheid gaat voor alles!!!!
En ook echt voor alles.

Tis voor mij ook allemaal nieuw. En ik wil eigenlijk 1 ding en dat is zo lang mogelijk goed blijven. Ook verschrikkelijk om dit te zeggen terwijl ik 2 mnd geleden nog dacht dat ik gezond ben. Vind het erg moeilijk allemaal……..heel erg moeilijk.Jenny

02-04-2008

Lieve mevrouw Pat,


Ik ben nu inderdaad erg met mijn voeding bezig en heb het gevoel dat cola en chocolade niet meer nemen me nu al goed doet.
Ik lig savonds niet meer zo extreem vroeg op bed, maar gewoon rond 22.00 uur. Soms viel ik 20.00 uur al in slaap.....en dan mopperde ik weer dat ik goeden tijden slechte tijden heb gemist, haha. Ik ben nu op mijn werk, ik wou u toch wel graag nog even een mailtje sturen. Omdat ik vanavond bij vrienden eet (allemaal biologisch, zonder conderveringsmiddelen etc....haha)  en dan wat later thuis kom. Voordat ik het vergeet wil ik u echt hartelijk bedanken voor de steun, vertrouwen en moed wat u me inpraat. Echt...dat doet me meer dan wat dan ook op dit moment.
Ik zal uw site blz. let op je voeding luister naar je lichaam nog eens goed doornemen, wellicht pik ik er weer wat van op.

Mijn dank
Liefs, Jenny


13-04-2008

Hoi Pat,
Ik ben nu 12 dagen bezig met goed eten. Ik merk enorm veel verschil al. Ik heb zelfs een kwartier buiten gefietst. Ik doe bijna alweer volledig het huishouden. Super hoor.  Zelfs ben ik gestopt met de medicatie. Ik wou dat meer mensen dit eerst gingen uit proberen dan meteen naar de medici wereld te luisteren.
Mijn man vroeg of ik ook een patatje wilde van de snackbar, ik wilde dat wel met mayonaise. Nou dat heb ik geweten, accuut kreeg ik last van pijn in mijn polsen.  De volgende dag ging ik haring en makreel kopen. S`middags heb ik de makreel gegeten (vette vis) maar toen ik het op had dacht ik dit is niets voor mij. Mijn maag had veel tijd nodig om het te verwerken. Wat werd ik misselijk en erg moe. De volgende dag gaat het weer erg lekker met me.  Een klein verhaaltje van iemand die ontzettend blij is.
Liefs Noreen

16-04-2008

 

Beste Pat,

Mijn naam is Eveline en ik weet nog maar een paar maanden dat ik MS heb. In het afgelopen jaar heb ik waarschijnlijk 3 schubs gehad, de eerste doordat ik aangereden ben (dit heeft de MS waarschijnlijk geluxeerd volgens de neuroloog) en de anderen door resp. stress en de lumbaalpunctie. Ik heb mede hierdoor besloten voorlopig niet met interferon te beginnen, wil eerst kijken hoe mijn lichaam herstelt zonder allerlei poespas en bijwerkingen, de methylprednisolonkuur van nog maar 2 maanden terug is me ook niet in mijn koude kleren gaan zitten, wat een gif zeg! Je kan wel stellen dat mijn leven de afgelopen maanden behoorlijk bizar was, ik dacht een whiplash te hebben maar het bleek MS te zijn, om dat te bwijzen kreeg ik dus meteen een vette schub. Deze heeft mij met name cognitief geraakt (slechte concentratie, warrig, zeer slecht geheugen e.d.) en ook mijn handen en benen zijn er veel slechter aan toe. Mijn ogen werken niet helemaal goed samen en natuurlijk ben ik ook sneller moe.
Vandaag heb ik dr. Maas gesproken. Een kennis van me kende haar, dat was de reden dat ik haar belde en dat ik op jouw site terecht ben gekomen. Ik had al wel eerder gelezen over het dieet maar was ook een ongelovige Thomas en wilde voor geen goud alles wat ik lekker vind opgeven! (wijn, koffie, cola light, chocola) Maar als je toch maar langzaam herstelt van zo'n schub en in korte tijd al zoveel moet laten door de MS (autorijden, mijn lievelingssportklas, hele dagen
stedentrip) dan doe je echt alles..
En dan klinkt dit zo simpel, eigenlijk te mooi om waar te zijn! Op dit moment zit ik in een rollercoaster omdat ik nu zo optimistisch tegenover het dieet sta, daar waar ik eerst zo sceptisch was...ben ook bang voor een teleurstelling en zal op zijn minst mijn houding t.a.v.MS moeten herzien..It sounds to good to be true...maar het gegeven dat de medische wereld de deur potdicht houdt en dat zelfs neurologen commissies e.d. zouden krijgen, om nog maar te zwijgen over de voedselindustrie, tjee, het lijkt een grote conspiracy theorie. Ik ben meteen aan je dieet begonnen en hoop dat het snel zal aanslaan, lijkt me beter dan te gaan zitten afwachten totdat HET medicijn ontdekt gaat worden (of is dit HET medicijn?) Ik ben een beetje overspoeld door alle info en positieve reacties, het idee dat je MS zelf zou kunnen beheersen klinkt als een mooie droom....knijp me eens even?;-) Alvast enorm bedankt Pat, alle goeds voor jou ook.

Eveline

16-04-2008

Hallo lieve Pat Ik ben helemaal overtuigd. Dit is geweldig!!!!!!!!Nu na een week of 6 gaat het zo goed met me. Ik had niet zoveel symptomen omdat ik pas 2 jaar MS heb maar eigenlijk is het rare gevoel in mijn benen helemaal weg. Daardoor loop ik ook niet meer zo raar omdat mijn evenwicht beter is. Ik ben heel blij dat ik dit weet. Ik hoop echt dat iedereen met MS dit gaat doen want ze zullen goed opknappen dat is zeker.

Het is goed dat je me toen hebt gemaild. Ik had dit anders niet geweten. Dank je wel Pat ik ben nu niet meer bang voor de toekomst omdat ik nu weet dan ik het zelf in de hand heb. Je krijgt een hele dikke knuffel van me. Liefs van Stien.

17-04-2008

Lieve Pat,

Dank voor je snelle reactie. Deze doet me erg goed. Je klinkt als een fijn mens die om anderen geeft, zonder ze te kennen. Dat is echt balsem op mijn ziel. En als ik lees wat jij doormaakt is het grote klasse dat jij de energie opbrengt om zo voor anderen klaar te staan, daar waar je ook je interesse had kunnen verliezen..
MS is zo'n afschuwelijke ziekte, ik vind het zo vreselijk dat zo veel mensen in het ongewisse leven. Dus als ik hier baat bij heb dan ga ik het goede nieuws zeker verspreiden.
Maar goed, ben nu twee dagen bezig en voel me nu al beter, denk dat koffie en wijn bij mij hele grote boosdoeners zijn. Ben daar al enorm gelukkig mee! Nu maar hopen dat ik niet van die wolk afdonder, maar daar ga ik niet van uit want ik geloof er ook heilig in dat niet alleen voeding maar ook de geest het lichaam regeert.
Ik hou je op de hoogte en als ik vragen heb zal ik je mailen als dat goed is.

Liefs Eveline

25-04-2008

 Hoi Pat, je hebt een tijd niets meer van mij gehoord, maar ik wil je en iedereen die je site leest zeggen dat ik dankzij jou MS heb overwonnen. Anderzijds ben ik wel erg kwaad op de Medische wereld en al die Neurologen die ontkennen dat MS en eten samen hangen.
toen ik 3 jaar geleden had ontdekt dat ik MS had..-ik die ijdele en sportieve dame- dat kon mij toch niet overkomen..maar ik liet het er niet bij zitten en ging internet af -lang leve internet. en toen vond ik jou! je hebt mijn leven geredt en ik hoop dat ook jij je goed voelt. Na alles wat ook jou is overkomen!
Maar ook jouw missie in dit leven is heel wat, je helpt vele mensen en dat zie je ook n.a.v. je site!
In iedergeval zal ik je nooit meer vergeten.
met mij gaat het nu goed, ik weet waar ik nu op moet letten, ook al ga ik wel eens over de scheef..maar dan denk ik altijd aan jou en wat je woorden zijn. het is vervelend om niet lekker alles mee te eten, en de supermarkten zijn vol van heel veel lekkers en heel veel slechts....maar je lichaam is je tempel en heel wat belangrijker dan al dat lekkers waar je toch maar even van geniet!

Groetjes van Giovanna

Note Pat: Nog even een aantekening. Ik wil iedereen duidelijk maken dat, ook al verminderen de klachten tot zelfs geen klachten meer, een MS patiënt altijd een MS patiënt zal blijven. Je kunt MS hiermee dus niet overwinnen maar wel helemaal onder controle hebben. Je zult je hele leven voorzichtig moeten zijn met wat je eet.

28-04-2008

Lieve Pat en anderen,

Even een update van hoe het met mij gaat. Ik let nu bijna 2 weken goed op mijn eten. Afgelopen week heb ik een energieke week gehad! 
Ik ben hele dagen actief geweest zonder een dutje te doen, die nare MS-vermoeidheid was weg! Ook mijn ogen deden het beter. 
Keerzijde van het verhaal: omdat het zo goed ging verslapte mijn aandacht van het weekend en heb ik een paar chemische supermarktdingen op (voorverpakte brioche en hamkaascroissant) waar ik echt veel last van heb (gehad). 
Maar ik ga deze week weer vol goede moed verder. 
Ook al is het zo dat ieder anders reageert op voedingsmiddelen, is het toch misschien fijn om van elkaar te weten waar je slecht op reageert. (bij mij dus ook sinaasappels bv. en een 'onschuldig' voedingszuur (citroenzuur) wat in heel veel dingen zit)
Pat, nog een vraag aan jou, gebruik jij ook Terfenadine en hoe werkt t bij jou? Heb van t weekend een pilletje op, kan niet echt goed beoordelen of t gewerkt heeft..

Alvast weer bedankt, liefs Eveline

01-05-2008

hallo pat

ben toevallig je site tegengekomen.
heb van de msi een artikel gelezen over het niet eten van chocolade
ben er net mee gestopt en dan is het goed te lezen wat voor uitwerking
chocolade heeft op ms patienten.
ben namelijk dol op chocolade maar idd als het niet goed is voor je lichaam dan zal ik het niet eten want dat is dan zeker de moeite waard.

groetjes miranda

01-05-2008

hallo Pat,
 
hoe gaat het.
 
Ik wilde even iets van me laten horen. Het gaat nog steeds ontzettend goed met me sinds ik na eind januari vorig jaar op mijn voeding let. zoals ik je eerder schreef voel ik me nu 100x beter dan destijds met gebruik van copaxone als medicijn wat mij niets beter maakte maar juist nare bijwerkingen opleverde. Ik heb sinds vorig jaar januari waarin ik mijn ergste schub ooit had en ik nog niet op mijn voedig lette slechts 1 hele kleine schub van 2 weekjes gehad waar ik amper last van had. het gaat dus super...
 
hoe gaat het met jou? krijg je nog veel reacties op je website?
 
Heel veel groetjes!!!!
 
Arjang

Note Pat: Jammer van dat ene shubje. Het is echt niet nodig. Probeer nog iets beter op te passen met wat je eet.

14-05-2008

Beste Pat,
 
Ik zal me even voorstellen mijn is Ali. Ben van turks komaf woon al sinds 1973 in nederland, was toen 7 jaar.Ik was geruime tijd al heel moe had daarbij maagklachten. Ik heb over de laatste de laatste 10 jaar en moest soms afwijken van mijn huisarts die de medicijnen niet wilde voorschrijven OMDAT ze te duur waren.Gelukkig is hij nu met pensioen heb nu een goede huisarts die alles voormij probeert te doen. Door klachten van mij die ik had is er bij mri gebleken en lumpaal dat ik MS heb .Het begon bij mijn wijsvinger ,duim,hand,en mijn gehele rechter arm had daarbij ook evenwichts stoornissen.Het begon allemaal in november 2005.Ze konden mij niet overtuigen met hun medicijnen vandaar dat ik niks gebruik.Ik kan een ding zeggen ik ben gelovig iemand mijn profeet heeft 1400 jaar geleden gezegd dat alle ziektes via de maag komt en dat de genezing ook via de maag zal gebeuren.Ik ben ook van mening dat het ook zo is. En nog iets ik ben helemaal ingeburgerd met ziekte en al. Alles draait om geld geld geld en nog eens geld ze geven niks om je. Beste Pat je hebt mij overtuigd van je schrijven wens je veel sterkte ,gezondheid en vele goede jaren.
vriedeleijke groeten,
ali

12-06-2008

Hallo die lieve Pat Ik ben je niet vergeten hoor. Dat zal ik nooit meer doen. Het gaat nu heel goed met mij en ik heb het heel erg druk. Ik merk gewoon niets meer van die rare benen. Het lijkt wel of ik net zoveel energie, ja zelfs meer als vroeger, heb. Ik ben toch zo blij. Ik heb nu ruim twee jaar MS en heb gelukkig geen medicijnen genomen. Ik had nog niet erg veel symptomen behalve rare benen en heel erg moe. Het lijkt wel of het helemaal weg is. Ik eet helemaal geen chocolade meer. In het begin was het moeilijk maar nu denk ik er niet meer aan. Ook met Chinees eten had ik last en met kiwi. Al die dingen laat ik dus staan. Ik kan de hele wereld aan Yoeheeeeeeeeee.Dank je wel dat je me ondanks de tegenwerking van MS-web toch hebt gevonden.Ik ben blij heel erg blij. Je krijgt een dikke zoen van Stien

Note Pat: Blijf ajb altijd goed opletten. De MS zal nooit over gaan maar de symptomen worden wel minder of gaan zelfs helemaal weg.

20-05-2008

Hallo Pat,

Bedankt voor jou reactie het feit dat jij mensen ervan bewust maakt dat het met voeding te maken heeft, ik werk nog gewoon als buschauffeur omdat ik vooral problemen heb met lopen. Het was voor mij te moeilijk om erachter te komen wat ik wel of niet kan verdragen, ik heb wel dagboek bij gehouden, maar mijn klachten zijn al 2 jaar hetzelfde, behalve dan dat het steeds iets erger wordt. Ik heb kontakt gezocht met dr.Vink, geweldig mens trouwens, en middels bloedonderzoek krijg ik deze week al te horen wat ik absoluut wel of niet kan eten. Aangezien dit inderdaad voor elke ms patient anders is. Ik heb ook mijn eerste acupunktuur behandeling gehad, waardoor ik al na een half uur van de pijn in mijn oog af was en het wazig zien compleet verdwenen was. Ik heb de hele terugweg iedere keer met een oog naar de nummerborden gekeken, kon het haast niet geloven.Ook mijn rechterbeen voelt duidelijk anders aan, meer grond onder de voeten. Dat is al erg hoopgevend.
Ik zal zeker contact houden hoe het verdere verloop is.

Groetjes, Astrid

04-06-2008

Ik wil nog even kwijt dat ik het geweldig goed van je vindt dat je de moeite neemt om op deze manier mensen te bereiken en te informeren. Volkomen onzelfzuchtig....waar zie je dat nog tegenwoordig!! Veel succes verder, Groet, Jolanda

05-06-2008

hoi Pat

dank je wel voor je bericht terug ik heb hem gelezen en ik vond het zeker heel nuttig om te doen en ik wil het zeker gaan proberen om het via het eten te gaan doen ik vond het zeker heel leerzaam ik hoop dat ik zo slim zal zijn om het ook vol te houden

echt hartelijk bedank voor je antwoord

 met vriendelijke groeten Esther

21-06-2008

hoi pat,
 
mijn moeder heeft ms en ik zal haar deze website laten lezen.
ben benieuwd wat ze zegt.
 
groetjes roos

26-06-2008

hey Pat!!
 
hay mijn naam is Gaby, we hebben n hele tyd terug ook eens contact gehad.
 
ik ben veel bezig geweest met ms en voeding.
heb dr met mn neuroloog en msverpleegkundige over gepraat maar ze zien geen verband tussen ms en voeding. (hoe kan t ook anders??)
mij duwen ze nu vol met tysabrie ...
 
ik heb n nieuwe huisarts nu en die heb ik verteld over mijn idee van ms en t verband met voeding.
hij wilde me wel heel graag helpen, ben zo blij ...
 
Eigenlijk echt n schande dat de neurologen dr nix van willen weten ... alles draait maar om geld en nie de patiente!! Belachelijk, waarom zijn ze dan dokters geworden, hadden beter bij de bank kunnen werken, bah...
 
heb voor n tydje terug ook toch wel woorden gehad in t ziekenhuis en t enigste wat ze dan zeggen is dat ik nie tegen de ms moet vechten en dat ik t maar gewoon moet accepteren.
zo gemeen vond ik dat ...
mijn moeder heeft ook ms, heb dan wel door andere omstandigheden geen contact met haar maar evengoed, ze kan gewoon helemaal nix en wil nix meer.
heb altyd al gezegt dat ik nooit op mn mam wou lijken en dat doe ik nu stiekem toch wel heel veel ...
ze is amper te verstaan ... en als ik dr zo zie zitten----> denk ik alleen maar: Zo wil ik dr nie bijzitten. klinkt miss heel gemeen maar ik wil er dus wel alles voor doen om me goed te voelen.
 
door jou site ben ik heel veel gaan denken aan mn voeding, maar werd steeds tegen gewerkt... nu heb ik juiste hulp gevonden en ik hoop dat ik me uiteindelijk ook beterder ga voelen.
 
ik hou je verder wel op de hoogte ... bedankt voor je site!! Super..
 
Groetejs Gaby

27-06-2008

Goedemiddag,

Ik ben wel benieuwd, aangezien de schoonzus van mijn zus MS heeft. Ze kan wel lopen, maar toch niet meer werken. Er zijn periodes dat ze heel weinig kan en eigenlijk alleen maar op bed moet liggen. Misschien heeft zij baat bij hetgeen u weet.

Mvg.Dave

02-07-2008

Hoi Pat ,

Ben erg blij dat ik zo'n zes weken geleden op jou site ben terecht gekomen .
25 April dit jaar is de diagnose MS gesteld bij mij , en ben sinds half juni actief bezig met de voedingslijst , is vaak lang zoeken naar juiste producten als b.v kaas zonder salpeterzuur en kleurstof .
Het afkicken van koffie gaat me nog steeds erg moeilijk af , maar drink het al stukken minder .
Grt Richard

15-07-2008

Hallo

Ik weet sinds maart dat ik ms heb.,maar heb al jaren klachten en vooral met lopen.Ik weet zeer weinig van ms,maar vandaag dacht ik ik ga eens wat lezen erover.En ik was heel blij dat ik je site heb gelezen en ik ga echt op de voeding letten.Proberen kan altijd!Ik ben er erg positief over.Dus ben benieuwd!Ik wil ook graag met mensen in contact komen die ms hebben en tips voor me hebben maar weet niet waar ik daarvoor moet zijn?

Groeten mieke

16-07-2008

Ik weet nog niet zoveel van ms af maar zoals ik al zei ga ik er echt opletten.
Het nadeel is dat ik niet alleen ms heb maar ook nog een andere ziekte dat is mijn pech gewoon.En ik weet het sinds maart,maar ik ben verzot op chocolade maar ik laat het graag staan hiervoor.
En fijn dat ik je altijd kan mailen.
Ik ga binnenkort de hele site eens lezen ,want het kan goed zijn dat ik niet alles heb gelezen en vind het wel interessant voor mezelf.

Bedankt groetjes mieke

20-07-2008

Hey Pat,
Trek het je er niets van aan van wie mensen die je raar aankijken voor het idee van een cacao vrij leven. Ik heb nu ongeveer 4 jaar MS. Op mijn 14 ongeveer had ik mijn eerste aanval en op mijn 16 wisten ze eindelijk wat er scheelden(nu ben ik dus 18).
De dokters hebben mij, aangezien het volgens de hersenscan progressief is, steeds 'aangeraden' (licht gepushed dus, ik neem het ze niet kwalijk aangezien ze enkel proberen te helpen maar ik ben de 'anders beland je in een rolstoel' dreigementen ondertussen al wel beu gehoort) om met de medicatie te beginnen. Hun argument er is 30% kans dat het een aanval stopt. 30?! Ik ken andere mensen die die aandoening al langer hebben en ook tijdelijk de medicatie genomen hebben en er enkel last van hadden. Voor die kleine 30 op 100 en veel neveneffecten had ik het er niet voor over dus heb ik ze toen vriendelijk bedankt maar steen vast tegen de medicatie.
Om toch iets proberen te doen is mijn moeder met mij naar veel alternatieve manieren beginnen zoeken om MS tegen te gaan. 1 van die dingen was dieeten. En rara cacao is er ook bij.
Ik steun het anti-cacao idee dus, het is spijtig van al dat lekkers maar liever als een normaal mens kunnen leven dan je lekker rond te smullen en half lam te zijn. Zelf raad ik wel vooral aan om stress te vermijden. Persoonlijk heb ik ondervonden dat wanneer ik zeer gestreseerd ben of met iemand een laaiende ruzie heb ik het kwestbaarste ben voor een aanval.
Ik vind het te prijzen dat je uit wat er is gebeurt met je niet alleen zelf veel geleerd hebt maar ook andere probeert te waarschuwen. Ik heb dit bericht van je al op meerdere MS sites gezien en ik vind je inzet bewonderingswaardig. Petje af & ga zo door.
Greets Roxane

20-07-2008

Lieve Pat,

Wij kennen elkaar niet, ik kreeg jouw site door van een tante die een vriendin van jou is.
Ik hoorde in februari dat ik MS heb. Ik heb de hersenscans gezien, de beschadigingen en twee black holes. Ik wist niet waar ik naar keek maar het zag erg beangstigend uit. De volgende dag een voorlichtingsgesprek met een verpleegkundige. Wat afschuwelijk, wat die vrouw allemaal zei. Ik kon niet geloven dat dit mijn toekomst zou zijn. Alles in mij gilde NEE.
Mijn moeder kwam via mijn tante met jouw site en die ben ik gaan lezen. Dat is het, dacht ik meteen.
Het eerste dat ik tegen mijn neurologe zei was: het enige wat ik van MS weet, is dat het opspeelt als je weerstand laag is, dus ik moet zorgen dat mijn weerstand weer op peil komt.
Natuurlijk dacht ik ergens ook wat een onzin, MS genees je niet met extra sinaasappels eten. Het is niet de griep!
Maar het werkt dus wel zo!

 Onder andere ben ik heel anders gaan eten. Een lastig traject. Maar ik merk dat dingen die opboeren en winderigheid of loomheid veroorzaken niet welkom zijn in mijn lijf. Dus die eet ik dan niet meer. En er blijken zoveel etenswaren te koop te zijn die als vervanging kunnen dienen. In plaats van tarwe eet ik havermout bijvoorbeeld. Ik eet nooit meer varkens- of rundvlees, maar wel kip en kalkoen. Ik snoep heerlijk van worteltjes en amandelen. Maar eerlijk is eerlijk, ik heb altijd een voorkeur voor gezond eten gehad en ik lust alles.
Daarnaast heb ik gemerkt dat ik alle groente en fruit goed moet schoonmaken, want ik reageer slecht op bestrijdingsmiddelen en overigens ook op de uitlaatgassen in het verkeer.
Zelfs de dampen die van nieuwe vloerbedekking of een nieuwe auto afkomen geven mij last (hoofdpijn en slechter zicht in mijn aangetaste linkeroog). Ik ben ook andere cosmetica producten gaan gebruiken. Dus er is veel veranderd.

Dus de persoonlijke dieet-vorm is het dieet van de toekomst lijkt me.
By the way, ik ben ook lekker afgevallen, zie er beter uit dan ooit en voel me topfit.

Dit is mijn verhaal, ik wilde je dat even laten weten. Ik gaf laatst alweer jouw site aan iemand door (haar moeder heeft MS) en al die tijd weet jij helemaal niet wat jij voor mij betekend hebt.  
Ik vind je een prachtvrouw, moedig en sterk en je hebt mij enorm geïnspireerd.
Ik dank je uit de grond van mijn hart !!
Ga zo door!
Heel hartelijke groeten,
Katja

21-07-2008

Lieve mensen het gaat nog steeds heel goed met me. Ooooooooh Pat ik ben zo blij met je site. Zonder chocolade = geen probleem meer. Dikke kus Stien

24-07-2008

Hoi Pat. Ik vind het heel goed wat jij doet op deze manier, je helpt hieermee zoveel mensen. Ik vraag me af hoelang het gemiddeld duurt voordat we gedeeltelijk of helemaal af zijn van onze lichamlijke problemen als het gaat om ms. Ik ben nu 1 week bezig en op dag 1 merkte ik dat ik ineens geen last meer had van die moeheid. Alleen kwam het de dag erop weer terug maar ben wanneer ik rustig ben niet meer zo gespannen in mijn rug- en beenspieren. En ik heb ook sinds ik veel bloed (22 glazen aderlating op mijn rug) had verloren (3 mnd terug) last van met name mijn linker oog, alle beelden springen als het ware wat mijn zicht bemoeilijkt. Ik vraag mijn af of dit met het verloren bloed of ms te maken heeft of allebei. Ik ben 23 jaar en bij mij is 6 jaar geleden ms gevonden en heb sinds 3 jaar moeite met lopen en dat is sinds ruim 1 jaar zo verergert dat het lopen bijna niet meer gaat/ging zonder de muren. Maar gelukkig gaat het nu met een beetje oefenen wel zonder de muren. Als ik maar uitgerust ben, stap voor stap oefen en het belangrijkst als ik op mijn eten let!!!! Ik houd je zeker op de hoogte. Veel groetjes Ouarda.

04-08-2008

Hallo Pat,

Hartelijk dank voor je informatie. Ik ga het zeker toepassen.
Zelf had ik al het gevoel als ik b.v. vlees at er een negatieve reactie volgde.
Maar niemand en zeker mijn neuroloog kon niet bevestigen dat het met voedselallergie te maken zou kunnen hebben. Waar het dan wel aan kon liggen wisten ze niet, jammer gaat u maar naar huis.
In ieder geval ga ik het uitproberen en hou je op de hoogte.Nogmaals hartelijk dank,Groet, Hennie

05-08-2008

hallo,
hier gaat het nu wel redelijk.
hoop inderdaad op een heftig griepje.
wacht nog op bloed uitslagen.
Met met u?
alles nog onder controlle?
mvg geniet vd zon(als hij bij jullie schijnt )
lfs tally

05-08-2008

Beste Pat,

 Het is zo rustig op je site, jammer, want het is altijd reuze bemoedigend om nieuwe ervaringen te lezen. Wellicht heeft het ook met de vakantieperiode te maken. Ik hoop in ieder geval dat het met jou (naar omstandigheden) goed gaat.
Ben nu vier maanden bezig met het dieet, en buiten dat ik 's morgens nog wel stram ben en mijn mentale belastbaarheid door laatste schub nog wel verminderd is, ben ik eigenlijk klachtenvrij.
Sinds een aantal weken weet ik dat ik zwanger ben, het brengt wel vermoeidheid met zich mee maar ik weet dat dat niet met MS te maken heeft (aangezien ik daar voor de zwangerschap nauwelijks last meer van had).
Wat ik mij nu afvraag (en ik loop hierbij misschien wat vooruit op de feiten) is het volgende. Het is bekend dat de meeste vrouwen met MS zich tijdens de zwangerschap een stuk beter voelen, maar na de bevalling krijgt een derde van hen een terugval. Natuurlijk is dit een piekbelasting, en zal dit er ook niet aan helpen, maar toch vraag ik mij af of er iets is wat ik kan doen of laten om dit te voorkomen. Ik merk bij mezelf wel dat ik meer trek heb in 'verboden voedsel', dus ik probeer niet in die valkuil te trappen..heb jij misschien nog aanbevelingen of heeft iemand die 'het dieet' volgt tips?

Alvast bedankt, Eveline

Note Pat: Maak je ajb geen zorgen over je MS want daar is niets mee aan de hand ook niet na de bevalling. Als je je gewoon houdt aan de dingen die je niet moet eten blijft het allemaal zo gaan zoals nu. Weet je hoe het komt dat  mensen met MS na de bevalling achteruit gaan? Ze denken dan dat hen niets meer kan gebeuren en eten zich dan vol met chocolade en bonbons die meegenomen worden voor de kraamvrouw. En ja dan gaat het inderdaad fout. Chocolade is nu eenmaal heel slecht!!!!!!!!

06-08-2008

Hey Pat,
ik hoop dat alles goed met je gaat!
Ik ben blij dat ik even wat vraagjes aan je kan stellen.
Het zit namelijk zo: ik ben eigenwijs geweest, heb niet goed naar je geluisterd.
Jawel, ik heb een Schub gekregen. Heb mij wel laten behandelen met Prednison.
Het gaat al wat de betere kant op. Ik had het gevoel dat ik op watten liep, maar dat gevoel trekt nu een beetje bij.
en mijn ene been voelt zwaar en verdoofd.
Het is nog niet helemaal over maar het gaat de goede kant op.
Ik ben ook weer meteen op mijn eten aan het letten..en ik ga NOOOOOOOOOOOOIT meer zondigen.
Of ik blijf nu mijn HELE LEVEN opletten. Ik ben echt een stomme koe.
Had ik maar naar je geluisterd. Ik ben bang dat de zenuwen nu zo beschadigd zijn dat het niet meer goed komt..maar ik zit nu ook wel in een dip en ben goed geschrokken.
Ik had 4 jaar of zo geen spatje last meer. en nu kan ik bijna niet meer lopen.Als ik jouw verhaal lees dat jij vanaf je onderkant was verlamd dan moet ik zeggen dat ik voor mezelf wel weer een beetje hoop zie.
Tja, ik hoop dat ik je hiermee niet lastig val, maar ik zit in een put, ben geschrokken.
Toen ik in het Ziekenhuis kwam met al die mensen in een rolstoel werd ik ontzettend bang.
En die artsen raadden mij stevig aan om lekker een spuitje met medicijnen te nemen, waarbij ze niet eens zeker weten of het echt werkt. Ze weten niet eens waar MS vandaan komt.

Ik ben nu wel wakkergeschud, ik hoop maar dat alles weer goed komt en ga nooit meer van dit dieet af!
Ik moet ook wel zeggen dat er genoeg andere dingen zijn die lekker zijn en ook te koop zijn hoor! Groetjes Dikke zoen! Giovanna

 

18-08-2008

beste Pat,

Mijn vader vertelde mij dat je een website hebt over je MS en ook dat het daarmee zo veel beter gaat. Ik heb je website bekeken en die ziet er zeer goed uit. Ook je informatie over voeding en de relatie met MS vind ik erg interessant. Gelukkig heb ik zelf  deze ziekte niet, maar al jaren let ik erg op mijn voeding. De info over E-midelen, aspartaam e.d. waren mij ook wel enigszins bekend. Van chocola en cacao wist ik echter niet de negatieve kant. Wel dat je van chocola vrolijk zou worden... Ik kocht daarom elke week zo'n heerlijk plak 70 procent chocola en die was al heel snel op. Toevallig heb ik me kort geleden voorgenomen om dat niet meer te doen. Het werd toch een soort verslaving.

Het is inderdaad heel erg dat hiernaar niet echt goed onderzoek wordt gedaan. Ik kan me jouw boosheid daarover goed voorstellen. 
Succes met je voorlichting hierover en het allerbest met je gezondheid!

Hartelijk groet, Henny

18-08-2008

Hallo Pat,

Ik ben Vera en heb mijn diagnose van MS al drie jaar. Ik ben toevallig op je site terecht gekomen terwijl ik aan het surfen was op het internet omdat ik me zo rot voel vandaag. Ik ben iemand die verslaafd is aan chocolade en eet er veel op één dag. Ik ga nu proberen te stoppen en kijken wat het effect op mijn lichaam is.
Ik ben alvast blij dat je dit gemeld hebt.doei Vera

20-08-2008

Hey Pat

Ik wilde even doorgeven dat het hartstikke goed gaat met mij.
Zoals ik al eerder had gemaild, heb ik toch een allergietest laten doen en daar kwam van alles uit.
Het verklaarde voor mij een hele hoop en het waren ook dingen die ik dagelijks at en dronk zoals melk, eiwit en eigeel, tarwe, champignons, noten en pinda's.
Ik werk momenteel weer 32 uur in de week en dat gaat heel goed.
Bedankt voor alles en ik laat je weten hoe het verder met mij verloopt.

Groetjes Claudia :-)

23-08-2008

Beste Pat,

Ik ben boos op mezelf maar ook verdrietig. Gisteren zat ik op de bank en kreeg ik ineens een spasme in mijn benen. Ook in mijn handen kreeg ik kramp. Gelukkig is het tot nu toe hierbij gebleven. Maar ik ben in mijn 'eetdagboek' natuurlijk wel nagegaan waar t aan zou kunnen liggen..ik denk dat alle kleine beetjes ervoor zorgen dat het uiteindelijk teveel wordt wat je lichaam niet kan afbreken..worstjes met daarin nootmuskaat, de nieuwe soep zonder toevoegingen van unox maar wel met tijm (staat allebei op site van dr. Maas bij nader inzien) het opvallende is dat ik, zo lang ik het dieet volg nooit eerder deze kruiden heb gegeten..dan zijn er nog een paar andere kleine dingetjes die er waarschijnlijk ook niet aan bijdragen. Ik ben echt geschrokken en heb een goed signaal gehad, vanaf nu weer extra streng en scherp zijn! Dit wilde ik even delen..want je steun doet me ongelooflijk goed! Dank je wel.

Eveline  

Note Pat : Ja nootmuskaat is echt vergif voor mensen die er niet tegen kunnen. Het werd vroeger gebruikt om mensen te verdoven tijdens een operatie. Kun je nagaan wat een bocht dat eigenlijk is!

Zelf denk ik niet dat tijm de boosdoener is.

december 2008

Lieve lezers van mijn gastenboek

 

Zoals jullie zien is er vanaf augustus geen mail meer binnen gekomen om in mijn gastenboek te zetten. Ik vind dit heel jammer.

Mijn homepage word nog wel heel veel bezocht en ik denk ook zeker dat er veel mensen zijn die dit advies van mij ook proberen na te volgen. Maar er is niemand meer die de moeite neemt om later nog eens te laten horen hoe het gaat. Zo'n bericht is niet alleen voor mij belangrijk, voor mijn motivatie om door te gaan, maar ook om iedereen die de homepage voor de eerste keer bezoekt ervan te overtuigen dat de theorie van voedselintoleratie ook echt waar is.

Ik vraag me de laatste tijd steeds vaker af hoe het toch komt dat er niemand meer reageert.

Natuurlijk begrijp ik het wel een beetje. "Geen bericht goed bericht" zeggen ze. Zolang het niet goed gaat met iemand, kan hij of zij wel alle hulp gebruiken. Maar gaat het goed dan gaat iedereen weer door met het leven zoals het was. Toch zou het leuk zijn om dat te weten. Tenslotte hebben jullie toch ook gebruik gemaakt van deze homepage om ervan te leren.

Er zijn ongeveer 16.000 MS patiënten in Nederland. Vanaf het begin van mijn homepage in januari 2003 is deze homepage ruim 60.000 keer bekeken. Ik denk ook dat daarom zo lanzamerhand heel veel mensen met MS wel weten waar mijn homepage over gaat. Toch komen er elke dag nieuwe MS patiënten bij. Voor die mensen blijft deze site héél belangrijk.


Nog een hele belangrijke rede is deze. Nieuwe patienten zie je vaak op het forum van MSweb. Deze nieuwe mensen probeer ik al jaren te benaderen door ze een email te sturen met een verwijzing naar mijn site. Helaas is het nog steeds zo dat brieven door mij geschreven niet bij de patient terecht komen maar in de prullebak van stichting MSweb belanden. De stichting word namelijk gesponsord door fabrikanten van medicijnen.

Het gaat er dus nog steeds niet om bij de sichting MSweb dat de patiënt zich lekkerder gaat voelen, maar om maar zoveel mogelijk mensen aan de medcijnen te krijgen. Iedereen weet inmiddels dat die medicijnen helemaal niet helpen. Maar zolang er aan andere theoriën geen aandacht word geschonken kan men er nog steeds veel geld mee verdienen. Ik weet alleen al van één medicijn dat gebruikt word voor MS en daar word 38 miljard dollars per jaar verdiend over de hele wereld. Voor alleen Europa is dat 19 miljard dollars per jaar !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reken dat maar uit over 40 jaar. Een vereniging zoals MSweb vaart daar wel bij. Ze blijven daarom steeds maar roepen dat ze het beste voor hebben met ons MS patiënten. Maar deze patiënten mogen absoluut niet weten dat, als ze op hun voeding letten, ze zich veel beter gaan voelen. Nee;" ze moeten medicijnen nemen en het liefst zo snel mogelijk na de diagnose want dan helpt het het best".

Nog nooit is een MS patient beter geworden van de medicijnen. Sterker nog ze worden er op den duur alleen nog zieker van.

Laten we deze site toch alsjeblieft in ere houden. Het is zo belangrijk voor elke MS patiënt.

Want ik weet zeker, wie dit gaat doen gaat zich veel en veel beter voelen.

Als je het "Dokter Maasdieet" gaat doen schrijf me dan zo nu en dan even hoe het met je gaat.Het is zo leuk voor mij om te weten dat er weer iemand is die hier baat bij heeft. Het is ook leuk voor anderen en nieuwe MS patiénten om te weten dat er echt iemand is die er baat bij heeft.

Dit helpt namelijk écht

Ik wens jullie allemaal hele gezellige warme feestdagen toe en een vol gastenboek in 2008

Lieve groetjes Pat

22-12-2008

Líeve Pat,

Bij mij gaat het voorwaarts en het dieet gaat goed opzienbarend is het,dat ik mijn tenen vooral van mijn linker voet meer kan bewegen.
Ik dacht dat  ik droomde  en dacht dat verbeeld jij je,maar het tegendeel is waar ik voel het echt lieve Pat.
Er gebeurt eindelijk iets dank zei het dieet van Dr.Maas en de stimulans van jou.

Energie heb ik altijd gehad, vermoeidheid heb ik nooit gekend ik hou je op de hoogte van de lichamelijke veranderingen.

De feestdagen staan er weer aan te komen Henk en ik wensen         je een warme kerstfeest toe en een nieuwjaar waarin het je heel goed mag gaan!!!!!!!!!!!!!!                                                                                                                                                                                                                         
Dit is de wens van ons voor jou en voor die gene waar je heel veel van houd.                                                                                          
 Liefs van,de kerstklaassen Henk Henk.

26-12-2008

Lieve Pat,

Heb je berichtje gelezen, en schaam me eigenlijk een beetje;)
Ik kijk heel regelmatig of er nog berichtjes bij zijn geschreven, als er dan al weken niets bij komt, denk ik juist dat jij er niet veel meer met de site doet :S
Het is nooit in me opgekomen dat er wellicht niets te plaatsen valt!

Dus bij deze..

Als eerst, een heel gelukkig nieuwjaar toegewenst, voor jou, en iedereen die hier meeleest!
Hier gaat alles nog steeds heel erg goed. Richard heeft nu dik 4 jaar diagnose MS, en we heben in het begin erg streng het dieet opgepakt. Daarna idd proberen, wat kan wel en wat kan niet. We zijn erachter gekomen dat Ries beslist geen koffie moet drinken, en chocola heeft hij nooit geprobeerd. Is hij niet van plan ook!

En verder maak ik zelf bijna nooit iets met E621 klaar. Maar heel soms trekken we een blik soep open, waar het dus wel in zit.
Hij verdraagt dit goed, maar neemt voor de zekerheid wel een tefernadine.
In de afgelopen tijd met de kerstborrels en etentjes van het werk kreeg hij duidelijk te veel E621 binnen, waardoor hij weer rare tintelingen kreeg in zijn voeten. Nu weer even goed oppassen dus!
In het begin vertelde ik iedereen die maar iets te maken had met MS, over het dieet! Ik printte alles uit, gaf adressen mee, waar je je boillion kon kopen, je ketjap, ed. Uiteindelijk ben ik daar mee gestopt, niemand die er iets mee deed.

Ben daar maar mee gestopt. In sommige gevallen gaf ik wel even een "hint", met een briefje met je site erop.
Maar nu, een vriendin van mij haar vriend, heeft ook MS. Hij is nu ook begonnen met het dieet, en heeft de indruk dat het werkt! Het moet voor hen wel even wennen, want in eerste instantie "smokkelde"hij teveel. Dan werkt het natuurlijk niet.
En een moeder van een clientje van mijn werk, ook MS, heeft 10 jaar gespoten, maar is daarmee gestopt, omdat ze zich zo beroerd voelde altijd.
Zij is gestart met het dieet, en wat ik laatst hoorde gaat het steeds beter met haar! Sinds jaren trekken de tintelingen uit haar benen, ze is helemaal blij!

Wat mijn vriendin hierop zei was mooi, "je loopt het al zolang om je heen te promoten, en in die 4 jaar zijn er 2 die er daadwerkelijk wat ee gedaan hebben. Dus, je moet vooral door gaan met het promoten!"  idd, zo is het!
Voor deze twee is de boodschap wel over gekomen, en zijn er mee aan de slag gegaan. Als ze er dan ook nog baat bij lijken te hebben, geeft het voor mij de kracht om het toch te blijven vertellen!!! en ik hoop, voor jou de kracht om ook door te gaan!

 

Groetjes, Heidi

 

 

 

 

 


 

 
 

lees ook in mijn:
Gastenboek deel 1
( januari 2003 t/m december 2003)
Gastenboek deel 2 ( januari 2004 t/m december 2004)
Gastenboek deel 3 ( januari 2005 t/m december 2005)
Gastenboek deel 4 ( januari 2006 t/m december 2006)
Gastenboek deel 5 ( januari 2007 t/m december 2007)

 

 

  Terug naar welkom