zie MultipleSclerose zo

 

 

 

Gun uzelf even tijd om de volgende bladzijde te lezen en de vragen te beantwoorden?

 

 

Wat doet u?

Uw gezicht wordt vurig en pukkelig. Iemand adviseerde u om even een tijdje geen varkensvlees te eten………. De persoon die u dit advies gaf had namelijk last van hetzelfde euvel en had van anderen gehoord dat er (voor haar) verkeerde voeding in het spel zou kunnen zijn.

Na enige tijd ziet uw gezicht er weer gaaf uit, u mag weer gezien worden!

Wat doet u?!?

U luistert naar uw lichaam en kiest voortaan voor een andere vleessoort of gaat u door met varkensvlees en vindt dat de dokter maar een middeltje moet voorschrijven tegen uw klachten?

Chocola, heerlijk! Alleen er is één probleem……..
Iedere keer als u chocola heeft gegeten krijgt u last van een vervelende hoofdpijn.
U eet even een tijdje geen chocola maar op dat ene feestje…….. Voortijdig moet u het feestje verlaten, hoofdpijn………..

Wat doet u?!?

Heeft u die hoofdpijn wel over voor een stukje chocola of neemt u de volgende keer iets anders wat lekker is? Kortom, luistert u naar uw lichaam of negeert u de tekenen van uw lichaam en zorgt u de volgende keer wel dat u 1000mg paracetamol bij de hand heeft?

Ieder jaar hebben veel mensen te kampen met probleempjes als het gevolg van (voor hun) verkeerde voeding.
Vaak door ervaringen met anderen uit te wisselen komt men hier na enige tijd achter. De mensen die deze positieve ervaring delen doen dit om een ander te helpen! Zij hebben er totaal geen belang bij! Zij hopen dat de ander van zijn/haar klachten afkomt, dat is hetgeen wat voor hen telt.!

Voelt u zich ook zo verantwoordelijk voor uw eigen lichaam en zou u ook blij zijn als u niet meer afhankelijk zou zijn van medicatie?!?! Luister naar anderen en probeer er achter te komen of u toevallig ook op bepaalde voedingsmiddelen/-stoffen reageert!

Neem het advies van anderen ter harte.
Zij geven advies om u beter te maken of zich beter te laten voelen NIET om er zelf beter van te worden!!!!!!

Zorg voor alternatieven zodat u toch kunt genieten en (in ieder geval) de noodzakelijke stoffen binnenkrijgt!
Baat het niet, schaadt het niet! Het enige is dat u luistert naar uw lichaam. (maar dat moet u niet onderschatten) Echt luisteren naar uw lichaam! Geeft uw lichaam een sein, negeer het niet!!!

Tenslotte een belangrijke vraag:

Wat doet u……

U bent MS-patiënt(e)……. U eet chocola, u drinkt koffie, u gebruikt voedingsmiddelen met o.a. smaakstof E621 (Ve-tsin)…….. etc. etc. Velen zijn u voorgegaan en mijden voor altijd deze -voor hun- schadelijke voedingsmiddelen/-stoffen, met resultaat!
Deze mensen vinden het moeilijk dat ze sommige lekkernijen nooit meer kunnen eten maar ze vinden het nóg moeilijker om gevoelloze benen te hebben, om niet goed meer te kunnen zien, om in een rolstoel te belanden etc. etc. etc.!!!!!!!

WAT DOET U?!?

Houd vol! Denkt u over het volgende goed na: Het kind dat dodelijk allergisch is voor pinda's mijdt pinda's maar OOK alle producten waar pindasporen in zitten. Het is voor het betreffende kind van levensbelang! Doet u dat ook! Volg een strikt dieet! Voor u betekent dat kwaliteit-van-leven(-sbelang)!!!!!!

En dan dit: U bent dol op chocola, u heeft vaak hoofdpijn, vreselijke hoofdpijn. U moet er zelfs voor naar de neuroloog en krijgt medicatie. Dan hoort u het chocola/hoofdpijnverhaal, u stopt met het eten van chocola en uw klachten verdwijnen. De neuroloog zegt dat u toch maar door moet gaan met de medicatie want het is niet wetenschappelijk bewezen dat chocola de boosdoener is…..

Wat doet u?

Luistert u naar uw lichaam? Geen chocola meer..…. maar ook geen medicatie. Moet álles wetenschappelijk bewezen worden?!?

 

Hier vind je de index van mijn site. Misschien heb je wat over het hoofd gezien.

terug naar welkom