Zie Multiple Sclerose Zo 

 

Hallo jij die deze homepage hebt geopend.

 

Ik wil je graag vertellen hoe het komt dat het zo goed met me gaat ondanks dat ik al vanaf 1989 MS heb.

Al vanaf het begin nadat ik gediagnostiseerd ben merk ik dat als ik bepaalde
dingen eet en/of drink mijn MS weer gaat opspelen. En wanneer ik die dingen weer laat staan, gaat het weer beter met mij. Ik heb enkele van deze dingen nooit meer gegeten of gedronken en ze totaal van mijn voedinglijst geschrapt. Hierdoor heb ik mijn shubs helemaal in de hand en ben ik in al die jaren helemaal niet achteruit gegaan.

Integendeel zelfs ik heb weer leren lopen , praten en slikken. Ik heb mijn blaas weer onder controle gekregen, ben niet meer moe, mijn tremor, het constante bewegen van mijn hoofd, is helemaal weg en ik kan alles nu weer goed zien. Dit komt omdat ik de dingen waar mijn lichaam niet tegen kan, nooit meer eet of drink.

Het is dus geen dieet want een dieet is voor iedereen hetzelfde. Dit is voor jezelf uitvinden wat je lijf niet hebben wil . Alleen is chocolade en alle andere cacaoprodukten heel slecht voor elke MS patient. Cola heeft precies dezelfde uitwerking als chocolade. Lees verder hoe je jezelf ook beter kunt gaan voelen, want dat wil toch iedereen met MS?

Als je deze hele pagina hebt gelezen wil dat niet zeggen dat je mijn hele site hebt gelezen. Er zitten nog veel meer bladzijden onder.Die kun je vinden door steeds weer op een blauw woord te klikken . Als je een stukje verder komt zie je ook mijn gastenboek waarin je kunt lezen hoeveel mensen hier al baat bij hebben. Ook kun je er je eigen verhaal in kwijt.

Voordat er internet was schreef ik iedereen een brief ( als je op het blauwe woord klikt kun je deze brief lezen.) Een brief waarin ik vertel hoe het mij als MS patiŽnt vergaat. Deze brief heb ik ongeveer in 1990 geschreven omdat het erg goed met mij ging. En omdat het nog steeds erg goed met mij gaat is dit verhaal nog steeds van kracht.Daarom nu deze homepage. (Vergeet ajb niet op de blauwe woorden te klikken want daar vind je steeds weer een nieuwe pagina en gaat alles gewoon door.)

                                                                                      

Mijn verhaal gaat over voeding in combinatie met MS. Het gaat helemaal niet over: "je moet zo gezond mogelijk eten en drinken met vitaminen enz." Maar over: "er zijn dingen die je op het ogenblik eet en drinkt en die je lichaam niet kan verdragen". Dit is het probleem van een MS patient. Je eet dus niet ongezond maar je eet dingen waar je lichaam niet van houdt. Dat kunnen ook gezonde dingen zijn.


Iedereen weet dat er steeds meer stemmen opgaan dat voeding erg belangrijk is ten aanzien van ziektes. Elk mens is nu eenmaal verschillend en er zijn veel mensen die niet tegen bepaald voedsel kunnen. We horen veel over allergieŽn, voedselintoleranties. Maar ik denk ook dat suikerziekte, ziekte van Crohn, ADHD, reuma, fibromyalgie, migraine enz. aandoeningen zijn waar voeding héél veel mee te maken heeft. Ook hoor je veel over grote en kleine mensen die gevoelig zijn voor E nummers of andere toevoegingen aan voeding om de voeding aantrekkelijker , langer houdbaar en smaakvoller te maken.

Ik weet zeker dat MS ook iets te maken heeft met voeding. Ik weet uit ervaring dat als je de voedingsmiddellen die je lichaam niet verdragen kan laat staan, je je veel lekkerder gaat voelen. Dat geldt voor alle MS patienten ook voor diegenen die nu hun hoofd schudden omdat ze dit niet kunnen geloven. Er zijn trouwens in de wereld duizenden mensen met mij die het ook weten. Die heel goed opletten om te zorgen dat ze geen verkeerde dingen eten. Met hen gaat het ook erg goed.

Ik heb het gelukkig in 1989 zelf ontdekt en wil heel graag mijn ervaringen met jullie delen. Voor mij is het heel belangrijk dat ik kan doorgeven jullie te vertellen wat jullie kunnen doen om je veel lekkerder te gaan voelen en zelfs vooruit te gaan maar in ieder geval stabiel te blijven . Zo kun je net als ik je shubs zelf in de hand houden. Helemaal zonder medicijnen!

Als ik MS patienten zie die er slecht aan toe zijn, word ik heel verdrietig omdat ik weet dat het op een eenvoudige manier ook anders zou kunnen.


Daarom deze website. Ik hoop dat de medische wetenschap eindelijk eens gaat inzien dat onderzoek hiernaar wel héél erg belangrijk is en dat ze er eigenlijk niet meer omheen kunnen.

Maar zolang het niet word uitgezocht hebben we de plicht aan ons zelf en aan iedereen die ons lief is om er zelf iets aan te doen. En dat kunnen we. Allemaal.

Want als je goed naar je lichaam luistert kom je er snel achter waar je niet tegen kunt!

Ik durf dus te zeggen dat MS een reactie is van het lichaam op een voedsel allergie. Zo simpel is het.

 

Er zijn altijd mensen die heel boos op me worden als ik dit zeg. Ik krijg zelfs agressieve mailtjes opgestuurd. Maar eigenlijk is dit niet terecht. Zolang je het niet hebt geprobeerd kun je niet weten of dit helpt.Als je dit serieus en consequent doet zul je zien dat het geweldig helpt. Iedereen die het echt goed doet mag me naderhand een boos mailtje sturen.Tot nu toe heb ik dat nog niet gekregen.

 

LET EENS OP JE VOEDING en luister naar je lijf. ( Hoe doe ik dat?)

Klik hierboven want :Op deze blz leg ik precies uit hoe je kunt voelen waar je niet tegen kunt.

 

Wanneer word onderzocht dat MS iets met voeding te maken heeft?

Een onderzoek naar de relatie tussen MS en voeding had eigenlijk allang moeten gebeuren. Zo'n onderzoek duurt jaren en zo lang hebben we helemaal geen tijd.Er komen steeds weer nieuwe medicijnen maar die hebben tot nog toe eigenlijk geen zin want die helpen niet. Maar ze maken ook nog eens andere organen die je hebt ziek.Daarvan is het bewijs allang geleverd. Het enige dat men doet is experimenteren. Maar ja medicijnen leveren nou eenmaal veel geld op dus gaan ze er lustig mee door.

Dat MS iets met voeding te maken zou hebben is natuurlijk onzin en te belachelijk om over na te denken. Of niet misschien?

Als het namelijk echt bewezen word moeten de neurologen, stichtingen en hulpverleners er ook achter staan en zullen MS patienten het pas gaan geloven. Omdat artsen er vaak sceptisch tegenover staan, proberen MS patienten het eigenlijk niet.Ze verschuilen zich achter de arts. Want zolang de dokter zegt dat het niet helpt hoef je ook niet te kijken of het misschien toch iets met je doet.Dat vind ik echt heel jammer. Wij hebben MS en die artsen niet.Men raakt op die manier zijn medicijnen wel kwijt.

Als ik had geschreven dat ik een geweldig medicijn had tegen MS, dan was iedereen naar de dokter gevlogen om ook dat medicijn te pakken te krijgen. En nu zeg ik zoiets simpels en dan..............?

 

CONCLUSIE:

Er moet onderzoek komen of er verband is tussen MS en voeding.

 

_Belangrijk!___________________________________________________________________

Vaak krijg ik mailtjes van mensen die maar gewoon met het "dieet" beginnen. Ze stoppen dan met het eten van chocolade en drinken geen koffie meer enz.Ze vertellen me dan na een paar weken dat het niet helpt en geven de moed dan snel op. Helaas lezen ze dan niet de pagina die hieronder in blauwe letters staat want dan moet ik ook elke keer vertellen dat er voor niemand hetzelfde is.

Eerst moet je gaan uitzoeken waar je allergisch voor bent en dan kun je eigenlijk pas echt beginnen door die dingen die je lijf niet hebben wil niet meer te eten. Hoe ik dat doe staat beschreven in de pagina hieronder. ( klik op de blauwe zin)

LET EENS OP JE VOEDING en luister naar je lijf. ( Hoe doe ik dat?)

Deze pagina is zo verschrikkelijk belangrijk. Ga als je blieft niet zo maar in het wilde weg een dieet doen want inderdaad dat helpt niet. Zoek het goed uit. In het begin misschien wat lastig maar later voel je het direkt.

____________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________

Karin de zus van Yvonne (een van mijn MS vriendinnen) heeft voor
ons MS patienten een belangrijke vraag opgesteld die we ons allemaal kunnen stellen en waarschijnlijk ook kunnen beantwoorden.
De vraag luidt " Wat doet u?"
Klik op de blauwe woorden om het te lezen.

          

 

 

Hierbij wil ik jullie nog een verslag doen van de Nationale MS dagen op
8 en 9 november 2003. Daarin vertel ik jullie hoe ik ben behandeld tijdens
het uitdelen van de flyers.
Op deze blz.doe ik ook een oproep aan de meneer uit Almere die op de Nationale MS dagen
was
in de Rai en die vertelde dat hij een vrouw heeft van 34 jaar met MS  

 

 

Hier vind je de index van mijn site. Misschien heb je wat over het hoofd gezien.